Kuşlarda El Beslemesi

Bazen anneler yavru kuşları beslemeyi reddedebilir. Bu gibi durumlarda yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Kuşlarda El Beslemesi

Yavru kuşları elle besleme, yalnızca ebeveynlerin yetiştirdiği kuşların yerine geçer, ancak belirli avantajları vardır. Elde yetiştirilen bebek, insanlarla tamamen sosyalleştiği için genellikle daha iyi bir evcil hayvan olur. Elle yetiştirilen bebekler insanlardan veya kediler, köpekler ve küçük çocuklar gibi diğer potansiyel tehlikelerden korkmadan büyürler. Elle besleme büyük bir sorumluluktur. Zaman, sabır ve tam bir sorumluluk gerektirir. Bakımınızdaki küçük kuş, her şey için tamamen size güveniyor. Elle besleme, deneyimli kuş yetiştiricisi veya kuşçu için kalan en iyi iştir. Yardım için çevrenizde bulunan kuş yetiştiricileri ile iletişime geçmek isteyebilirsiniz. Bu makalemizde, bazı bilgiler paylaşmak için yazılmıştır.

Yavru bir kuşu elle beslemeye ne zaman başlarım?

Bir civciv, anne beslemesinden kesilmeden önce herhangi bir zamanda yuvalıktan çıkarılabilir, ancak çoğu bebekleri 3 haftaya kadar annelerinin beslemesi önerilir. Yaşlı kuşlar, genelde yavrularıyla fazla ilgilenmediğinden elle beslemeyi sizin yapmanız gerekebilir.

Yavru kuşu nerede tutacağım?

Yeni yumurtadan çıkan kanatlıların optimum büyümesi için hassas sıcaklık ve nem gereklidir. Başlangıçta% 50'den fazla bağıl nem gereklidir. Yavrular (tüysüz) 95 ° - 97 ° F (35 ° - 36 ° C) sıcaklıkta tutulmalıdır. Civciv büyüdükçe, sıcaklık dalgalanmalarına karşı daha büyük bir toleransa sahiptir. Genel olarak, tüylenme ilerledikçe sıcaklık 2-3 günde bir 1 derece düşürülebilir. Yeni tüylü civcivler (küçük kıllar), tüylerin gelişimine bağlı olarak 75 ° - 85 ° F (24 ° - 30 ° C) sıcaklıkta ince olmalıdır. Tam tüylü ve sütten kesilmiş civcivler oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Kuşunuzu her zaman aşırı ısınma veya üşüme belirtileri açısından izleyin. Kanatlar uzatılmış veya sarkık ve nefes nefese aşırı ısınmayı gösterir. Birlikte titreme ve sarılma soğuğu gösterir. Yetersiz büyüme veya zayıf sindirim (yemin sindirilmesinin gecikmesi), sağlık durumunun kötü olduğunu (sindirim sistemi enfeksiyonları gibi), yanlış karıştırılmış elle besleme formülleri, uygun olmayan formül sıcaklığı veya uygunsuz ortam sıcaklığı ve nemi gösterebilir. Hava sirkülasyonunu, sıcaklığı ve nemi dikkatle düzenleyen kaliteli özel kuş üretim kuluçkalıkları mevcuttur. Kağıt havlu, çocuk bezleri, el havluları veya diğer yumuşak, tek kullanımlık ürünler, kuluçka makinesinin altını kaplayabilir ve kuş için güvenli, temiz ve kuru bir zemin sağlayabilir. Kuşu temiz tutmak için bu alta koyduklarımız sık sık değiştirilmelidir. Alt doku çok pürüzsüzse, civcivin bacakları yana doğru açılarak kalıcı deformiteye yol açabilir. Ayrıca, kuşun kanatlarını veya bacaklarını takarak yaralanmaya veya şekil bozukluğuna neden olabilecek hiçbir şey olmadığını da kontrol etmelisiniz.

Kuşumu ne ile beslemeliyim?

Günümüzde çok sayıda ticari elle besleme mamaları mevcuttur. Bir mama seçin ve bebek anneden kesilinceye kadar kullanın. Mamadaki değişiklikler bebeğin sindirimi üzerinde stres yaratabilir. Bu konuyu veterinerinizle veya deneyimli bir kuş yetiştiricisi veya kuşçu ile görüşmeniz çok önemlidir.

Yavru kuşumu nasıl beslerim?

Mama her seferinde taze olarak yaptığınızdan emin olun. Bir sonraki beslenme için saklanan yiyecekler, zararlı bakterilerin ve mayanın büyümesi için ideal bir yerdir. Herhangi bir gıda hazırlanan veya fırında mikrodalga fırında ısıtılmış olmalıdır iyice karıştırılarak sıcak ve soğuk noktalar karışımı. 102 ° - 106 ° F (39 ° - 41 ° C) arasında homojen gıda sıcaklıkları elde etmeye çalışın. Bir termometre kullanın . Çok sıcak yiyecekler mamada ciddi yanıklara neden olur. Çok soğuk yiyecekler kabul edilmeyecek veya iyi sindirilmeyecektir.

Genel olarak, kuş ne kadar küçükse, karışım o kadar ince olmalıdır. Bir günlük civciv, hala yumurta sarısı kullandığı için daha seyreltik bir karışıma (% 90 su) ihtiyaç duyar. Bir veya iki günden büyük civcivler% 70 - 75 sıvı içeren yiyecekler almalıdır.

"Tüm yiyecekler her beslenme için taze hazırlanmalıdır."

Şırıngalar muhtemelen tercih edilen besleme aracıdır, ancak bazıları yine de kenarları yukarı ve içe doğru bükülmüş bir kaşığı tercih eder. Şırınga ile doğru besleme hacimleri kaydedilebilir. Günlük beslemeleri planlamak önemlidir. Yavru bir kuşun doğal beslenme tepkisi, başını yukarı ve aşağı hareketle hızla sallamaktır. Bu hareket, ağzın köşelerine hafif parmak baskısı ile uyarılabilir. Bu baş sallama sırasında soluk borusu kapanır ve büyük miktarlarda yiyecek nispeten hızlı bir şekilde verilebilir. Kuş güçlü bir beslenme tepkisi göstermiyorsa, beslenmeye çalışmayın, çünkü gıdanın trakea ve akciğerlere aspirasyon şansı artarak ölüme neden olur. Beslemek için en iyi zaman, yutağın boş olduğu zamandır. Dolu olduğunda, kesenin olduğu boynun dibinde göğsün ön tarafına sarkan, gözle görülür şekilde şişecektir.

Ne sıklıkla ve ne kadar beslerim?

Yem miktarı ve sıklığı, kuşun yaşına ve büyüme hızına, kuşun büyümesine ve kullanılan diyete bağlıdır. Genç kuşlar için besleme sıklığı, yaşlı kuşlarınkinden daha fazladır. Aşağıdaki bir kılavuzdur. Yumurtadan yeni çıkan civcivlerde yumurta kesesi ilk 12 - 24 saat için besin kaynağıdır. Bir haftadan küçük civcivler günde 6 - 10 kez (2-3 saatte bir) beslenmelidir. Yaşamın ilk haftasında gece boyunca biraz beslenmek faydalı olabilir. Henüz gözlerini açmamış civcivler günde 5-6 emzirme alabilirler (3-4 saatte bir). Gözler açıldıktan sonra 3 - 5 beslenme (5 saatte bir) gereklidir ve tüyler çıkmaya başladığında günde 2-3 kez (6 saatte bir) besleyin. 22:00 - 06:00 saatleri arasında beslenme gerekli değildir. Sağlıklı olmanın en iyi göstergesi, Civciv yetiştirmek, her yemlemede iyi ve güçlü bir yemlemedir; yemler arasında mahsulün boşalması ve düzenli dışkı (dışkı) üretimi. Kilo alımını (her gün aynı saatte) bir gram ölçeğinde izlemek ve kaydetmek, doğru bir büyüme kaydı sağlar.

Kuşlar ne zaman mamadan kesilir?

Ne zaman mamadan kesileceği, hem sahibi hem de kuş için genellikle zor bir karardır. Kuş büyüdükçe ve tamamen tüyler geliştirdikçe mamadan kesim teşvik edilmelidir. Bazı bebekler beslenmeyi reddederek kendilerini mamadan kesmeye başlarlar. Kuşa, mamadan kesmeyi teşvik etmek için meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere çeşitli formüle edilmiş yiyecekler sunulmalıdır. Bu gıda girişi devam ederken, gün ortası beslemeden başlayarak bazı beslemeleri yavaşça kesmeye başlayabilirsiniz. Zaman geçtikçe, sabah beslenmesi engellenebilir ve son olarak akşam beslenmesi. Bazı kuşlar diğer kuşları veya daha büyük bebeklerin yemek yemesini izleyerek daha hızlı öğrenirler.

Dezenfeksiyon konusunda endişelenmeli miyim?

"Kontaminasyonu önlemek için dezenfektan her gün değiştirilmelidir."

Yavru kuşların bağışıklık sistemleri zayıf bir şekilde gelişmiştir ve enfeksiyonlara karşı daha hassastır. Kuluçka düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Tüm yemleme gereçleri temizlenmeli ve beslemeler arasında dezenfekte edici bir solüsyonda saklanmalıdır. Kontaminasyonu önlemek için dezenfektan her gün değiştirilmelidir. Bir sonraki yemlemeden önce iyice durulama gereklidir. Her kanatlı için ayrı yemlik kullanılması tavsiye edilir.

Bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım?

Bir şeyin yanlış olduğundan şüpheleniyorsanız, derhal veterinerinize başvurun. İzlenecek işaretler aşağıdaki listede yer almaktadır:

  • Her zaman cıvıldamak ya da ağlamak
  • Çok telaşlı ve uyumayan
  • Halsizlik, sarkık kanatlar veya kafa
  • Yemek kabul etmemek
  • Beslenme tepkisi yok
  • Kursaktakileri sindirememek
  • Zayıf kilo alımı
  • Anormal büyüme
  • Anormal duruş veya kanat ve bacak pozisyonları
  • Anormal veya yetersiz dışkı
  • Mahsulün üzerinde veya yakınında ıslak alan