Güneş Konur Papağanı

Güneş konur papağanı ve özellikleri hakkındaki bilgileri bu makalemizde sizler için hazırladık.

Güneş Konur Papağanı

Anavatanı Venezuela, Brezilya ve Guyana gibi Amerika ülkelerine ait bir papağan türüdür. Çoğu zaman tropik bölgelerin kıyısından uzak iç kesimlerde görülmektedir.  Çayırlıkları ve deniz kenarlarındaki ormanları kendilerine mesken etmektedirler. Meyve ve palmiye ağaçlarına genelde yuva kurarlar. Bu papağan türü ne yazık ki nesli, doğal ortamını kaybettiği ve evcil hayvan ticaretine maruz kaldığı için tehlike altında olmaktadır. ABD ve Avrupa Birliği tarafından bu tür papağanların ticareti yasaklanmıştır. Sahipleneceğiniz papağanın kafeste yetiştirilmiş olmasına özen gösteriniz. Canlı renkli, zeki, dost canlısı, meraklı ve karakter sahibi olarak bilinmektedir. Bu papağanı ilk defa sahiplenecek kişilerin gürültücü bir papağan türü olduğunu bilmesinde fayda olacak.

Güneş Konur Papağanı Özellikleri

Güneş konur papağanı orta boylu bir papağan türüdür. Yetişkinliğe eriştiğinde, gagadan kuyruk ucuna kadar yaklaşık 30 cm boyundadır. Ağırlığı 100 gram civarında değişkenlik göstermektedir. Kafeste beslendiğinde 25 ila 30 sene yaşamaktadırlar. Tek ya da çift olarak beslenebilirler. Parlak kavuniçi ve sarı renklere yetişkinliğe eriştiğinde sahip olurlar. Vücudunun bazı yerlerinde kırmızı, yeşil ve mavi renkler bulunmaktadır. Yavru güneş konur papağanları yetişkin papağanlar kadar parlak değildirler. Yavru papağanların tüyleri ilk başta zeytin yeşili olur. 6. Aydan itibaren sarı ve kavuniçi renklerine sahip olurlar. Yetişkin renklerine ulaşmak için 1 yıl geçmesi gerekmektedir. Güneş konur papağanı  karakteristik özelliklerinden birisi de siyah gaga ve siyah ayaklara sahip olmalarıdır. Gözlerinin etrafında beyaz halka bulunmaktadır. Erkek ve dişi papağan arasında belirgin renk farkı bulunmamaktadır. Erkek papağanlar genellikle daha konuşkan olmaktadırlar. Oyuncu ve eğlendirmeyi çok seven papağan türüdür. Değişik hareketler yapmayı çok severler. Sahiplenen kişilere karşı sevgilerini oldukça fazla göstermektedirler.  Eğitimi kolay ve savunmacı bir yapıları yoktur. Aniden agresifleşebilirler tahrik durumlarında. Bu papağan türü oldukça çok gürültülüdür. Bu özelliklerini doğada daha iyi iletişim kurmak için kullanmaktadırlar.

Güneş Konur Papağanı Beslenme Nasıl Olur?

Güneş konur papağanı meyve, yemiş ve tohumlarla beslenmektedir. Evcil olarak beslendiğinde dengeli diyete ihtiyaç duymaktadırlar. Yediği yemlerinin %60 veya %70 kaliteli papağan yemleri olmalıdır. Papağan yemi haricin de yeşillikler ve sebzelerle beslenebilirler. Hafif buğulanmış tatlı patates en sevdikleri yiyeceklerden bir tanesidir. Ceviz ve bademi çok sevdikleri için asla reddetmezler. Arada sırada meyve verilmelidir. Fazla gelen meyvesini kafesten almakta yarar vardır. Avokado, çikolata, alkol bu papağanlar için çok tehlikelidir. Ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Şekerli ve yağlı ürünlerden sakınılmalıdır.