Forpus Papağanı

For pus papağanı ve özellikleri hakkında bilgi almak istiyorsanız bu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Forpus Papağanı

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Forpus Papağanı ülkemizde oldukça yaygınlaşan papağan türleri arasında bulunmaktadır. Bu papağanın 7 adet alt türleri bulunuyor. Bu papağanının anavatanı Güney Amerika olarak bilinmektedir. Bu papağanın boyutları aynı muhabbet kuşları gibidir. İnsanlara yakın olmasının yanında sevecen tavırlarıyla da dikkat çeken papağan türüdür.

Forpus Papağan Genel Özellikleri;

 

  • Ortalama 13 ya da 14 cm uzamaktadır.
  • 30 ile 35 gram ağırlığında olmaktadır.
  • Forpus papağanlarının küçük bir yapısı bulunmaktadır.
  • Ortalama yaşam süreleri 20 yıl kadardır.
  • Renk bakımından oldukça farklılık göstermektedir. Bu tür yeşil, sarı ve mavi renk olarak 3 ana renkten oluşmaktadır. Forpus papağının renkleri cinsiyet ayrımı gözetmemektedir.
  • Taklit yeteneği bakımından da üstün özelliklere sahiptir.
  • Konuşma bakımından üst seviyede olmamakla birlikte Forpus papağanı konuşur mu? Sorusuna evet cevabını vermek oldukça zordur.

Forpus Papağan Bakımı Nasıl Yapılır?

Papağanın bakımı ilk zamanlar da biraz zor olmaktadır. Bu papağan türü ev ortamına uyum sağlama konusunda biraz sıkıntı yaşamaktadır. Bu sorun papağanın özelliklerinde herkesin dikkatini çeken özellikler arasında yer almaktadır. İlk defa kuş besleyecekler için bu papağan türleri biraz zor bir bakım istemektedir. Papağanın kafesi büyük ve içinde oyuncaklar ve çeşitli dallar bulundurulmalıdır. Papağanın kafesine daha çabuk uyum sağlayabilmesi için ve sıkılmaması için önemlidir. Zeki bir papağan türü olan bu papağan, aynı zamanda dayanıklı bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Soğuk, sıcak, rüzgar ve ısı değişimi bu papağan üzerinde olumsuz etki etmektedir. Bu tarz durumlardan kaçınılmalı aksi halde papağanı besleme açısından ortaya çıkacak bir etken oluşturmaktadır.

Forpus Papağanı Beslenmesi Nasıl Yapılır?

Bu papağanın küçük çekirdekler, tohumlar ya da meyveler ile beslenmektedir. Doğal ortamlarda karşımıza çıkan beslenme ürünleridir. Doğal ortamında beslenen papağanın aynı tarz ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kenevir tohumu, çekirdek ve elma gibi çeşit bakımından pek çok ürünler beslenmesi için gerekmektedir. Küçük papağan türleri için özel olarak hazırlanmış olan yemler forpus papağanı için de tercih edilmektedir. Bu yemler yem seçimini ve takibini de kolaylaştırmaktadır.

Forpus Papağanı Üreme Ve Cinsiyet Ayrımı

Dış görünüşü bakımından bu papağanın cinsiyetinde bir ayrım yapılmamaktadır. Erkek papağanlarda kanatlarda ya da gözlerde daha canlı renkler bulunmaktadır. Doğumundan 12 ay sonra erişkinliğe ulaşmaktadır. Papağan türünün kuluçka süresi 19 ile 22 gündür. Tek seferde 5 yumurtaya kadar bu papağan türü yumurta yapmaktadır.