Kuş Isırmasında İlk Yardım

Sahiplendiğimiz küçük kuşlarımızın ısırmalarından dolayı oluşabilecek yaralara karşı neler yapabiliriz.

Kuş Isırmasında İlk Yardım

Şimdiye kadar bir kuş veya papağanla yaşayan herkes , kuşların ruh haline göre sevgili dostlarımızın kendilerini ısırabileceklerini bilir. Bu nedenle, böyle bir ısırık meydana gelirse yaralarınızı nasıl tedavi edeceğinizi bilmek yararlıdır.

Yaranızı çabuk ve acısız bir şekilde iyileştirmenize yardımcı olacak bazı bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Enfeksiyon veya diğer komplikasyon riskinizi büyük ölçüde azaltabileceğiniz anda açık bir yaranın bakımı. Bir kuş ısırığınj tedavi etmek, diğer herhangi bir kesiğe nasıl baktığınıza benzer, ancak yaranın kaynağı nedeniyle enfeksiyondan biran önce kurtulmanız lazım.

Normal bakımla birkaç gün sonra iyileşme sağlamazsa veya yara kötüleşirse, oral antibiyotik reçetesi veya başka özel tedavi gerektiren bir enfeksiyonunuz olabileceğinden en kısa zamanda bir doktora görünün.

Yarayı değerlendirin

Isırık kanamaya neden olduysa, tıbbi yardım almanız gerekebilir. Bir kuşun gagası güçlü ve keskindir ve özellikle cilde bir hasara neden olabilir. Isırık yaranız çok büyük veya derinse, çok kanıyorsa veya yüzünüzde kötü bir yaraysa, en iyisi derhal profesyonel tıbbi yardım almaktır. Isırığı kendi başınıza halledebileceğinizi düşünüyorsanız, doğru şekilde tedavi etme hakkında bilgi için sonraki adımlara ilerleyin.

Yarayı iyice temizleyin

Bir ısırık ne zaman açık, kanayan bir yaraya neden olursa, bakterilerin kan dolaşımına girip enfeksiyona neden olma riski vardır. Şansı en aza indirmek için, herhangi bir pansuman veya bandaj uygulamadan önce yaralarınızı suyla iyice temizleyin.

Batikon veya oksijenli su kullanın

Kuşunuzdan hastalık kapma riskini daha da azaltmak için ısırık yaranızı temizledikten sonra iyi bir dezenfektan kullanın. İyi tıbbi dezenfektanlar arasında batikon ve oksijenli su bulunur. Yarayı seçtiğiniz dezenfektanla iyice yıkayın ve steril gazlı bezle yarayı kurulayın. Oksijenli su kullanmak biraz acıtabilir ve biraz yanabilir, ancak geçici rahatsızlık, yaranın iltihaplanmasına ve enfekte olmasına izin vermekten çok daha iyidir.

Antibiyotik merhem sürün

Isırık yaranız uygun şekilde temizlendikten ve dezenfekte edildikten sonra, eczanede reçetesiz satılan bir antibiyotik merhemle ince bir tabaka uygulayın. Merhemin antibiyotik etkileri, yaraya giren bakterilere daha fazla karşı koyacak, ilaçsız olacağından daha hızlı iyileşmesine ve enfeksiyonu önlemesine yardımcı olacaktır.

Yarayı kapatın ve temiz tutun

Yaranızı temizledikten, dezenfekte ettikten ve antibiyotikli bir pansuman uyguladıktan sonra, ilacı yerinde tutmak ve kir ve bakterilerin ısırığa ulaşmasını engellemek için yarayı bir bandajla kapatmalısınız. Steril yapışkan bandaj kullanın veya (gerekirse) steril gazlı bez ve rulo bandaj bandından özel bir sargı oluşturun. Yara kabuklanıp iyileşene kadar yaralanma bölgesini temiz ve kuru tutmak önemlidir. Ev işi yaparken veya özellikle kafesi temizlerken ellerinize lastik veya lateks eldiven giyin   ve yaranızı iyileşene kadar, günde en az bir kez temizlediğinizden emin olun.